Főtt marhahus párolva.
Főtt marhahus vagdalva.
Kirántott sonka.
Velős szeletek.
Vese-velővel.
Sonkás-omlett.
Liba, vagy más szárnyas májból
vagdalék.
Földi csiga.
Borju-láb és borju-fej kirántva.
Agyvelő kirántva.
Tüdő savanyú-lével. (Becsinált)
Tüdő rizskásával.
Töltött tojás.
Keserü-gomba.
Főzelékek.
A tavas káposzta.
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári
módon.)
Közönséges töltött-káposzta.
Hussal összerakott káposzta.
Kelkáposzta töltve.
Zöldkáposzta töltve.
A lucskos káposzta. (Erdélyi
étel.)
A székely-gulyás.
Töltött karalábé.
Töltött zöld paprika.
Töltött paradicsom.
Töltött burgonya.
Töltött ugorka.
Tökkáposzta.
Paprikás káposzta.
Babéros savanyu burgonya.
Szemes paszuly.
Száraz borsó.
Tojásos és sonkás burgonya.
Szilva-lével.
Szilva tálbafőtt.
Zöld-paszuly.
Vegyes zöldség.
Kárfiol.
Spárga-tök.
Spárga.
Komlóhajtás.
Láboda vagy spenót.
Szemes zöldborsó.
Lencse bőjtösen.
Ludas-kása.
Kucsmagomba töltve.
Aszalt lengyel gomba.
A "Luby" sült.
Beafsteak.
Marhahus paprikás.
Vetrecze.
Zöldséges pecsenye.
Lengyel rostélyos.
Vereshagymás rostélyos.
Tejfeles rostélyos.
Fehér pecsenye.
Savanyu vesepecsenye.
Szalonnával tűzdelt
vesepecsenye.
Töltött fehérpecsenye.
Szénen, illetve rostélyon sült
(Fleck.)
Marha-pecsenye-gombócz.
Vagdalt marha-pecsenye.
Borju-szelet.
Borju-vesés.
Borju-pörkölt.
Borju-tokány.
Borju-czomb.
Rántott borju.
Töltött borjuszegy.
Borju fehérpecsenye töltve.
Borju máj.
Borju-nyelv.
Rántott csirke.
Töltött csirke.
Paprikás-csirke.
Pörkölt-csirke.
Kappan-sült.
Szalonnával sütött kappan.
Kacsa sülve.
Szelid kacsa vad módra.
Pulyka sült.
Pörkölt pulyka.
Pulyka vagdalt hussal.
Libasült.
Libamell fojtva.
Sült libamáj.
Az angol sült.
A marhahus tejfeles mártással.
A paprikás-szelet.
Serpenyős rostélyos.
A főtt marha-nyelv.
Marha pecsenye zöldséges
mártással.
Erdélyi tokány.
Malaczsült.
Pörkölt-malacz.
Malacz pecsenye tordaiasan.
Paprikás sertés fejből.
Sertés-gerincz. (Karmanádli)
Sertés-gerincz. (másképen)
Sertés-szelet.
Sertés-czomb.
Vad-husok.
Az őz derék páczolva.
Páczolt nyul.
Nyul pácz nélkül.
Nyul-paprikás.
Nyul babérral.
Vad-liba.
Vad-kacsa.
Szalonka és szalonka-bél.
Fenyő-madár belestül.
A verebek.
Halak.
A szegedi halpaprikás.
Tejfeles halpaprikás.
A rántott harcsa.
Az egészben megsütött apró
hal.
Csuka füszeresen.
Süllő, vagy csuka töltve.
Hal-leves.
A hering melegen.
A száritott tőkehal.
Marinirozott-hal.
Rántott békaczomb.
A pisztráng hidegen.
Saláták és diszitések.
Ászpikk.
A magyar házimustár.
Öntött saláta.
Hideg saláta.
A zeller és a burgonya saláta.
(Vegyes saláta.)
A hering-saláta.
Vegyes saláta.
A disznótor.
A disznó ölés.
A kolbász.
A tüdös-hurka készitése.
A véres hurka.
A májas készités.
A kásás hurka.
A hájszeles.
A gömböcz.
A disznófősajt.
Bőrsajt.
A kocsonya-készités.
A királyhus. (Kaiserfleisch.)
A paprikás szalonna.
Az alta készitése.
A komlós kenyér sütése.
A komlós korpa készitése.
A bálmos.
A must kolbász. (Bánáti
csemege.)
A puliczka. (Erdélyi étel.)
A "debreczeni" kolbász
készitése.
A sonka és a marha-nyelv
páczolás.
A "virsli" készités.
A zsir olvasztás.
Meleg és hideg
italok
Csokoládé.
Az édes ürmös készitése.
Dió pálinka.
Puncs.
Meleg limonádé.
Hideg puncs.
Almabor.
Vegyes gyümölcs-pálinka.
Vanillás pálinka.
Narancs pálinka.
Köménymagos vagy (Ánizsos)
pálinka.
Többféle, egyformán elkészithető
befőtt.
Sárga dinnye haj befőtt.
A görög dinnye befőtt.
A czukorba főtt baraczk.
Kajszin baraczk befőtt.
Magolt ribizli.
A körte befőtt.
Birsalma befőtt.
Hámozott dió befőtt.
Rendes dió befőtt.
Zöld ringlót.
Rummal eltett vegyes gyümölcs.
Meggy eczettel.
Birsalma sürü czukorban.
Magolt meggy czukorban.
Apró arany alma czukorban.
Birsalma eczettel.
Kajszin baraczk eczettel.
Sárga-dinnyehéja eczettel.
Az elromlott befőttek
értékesitése.
Őszibaraczk-iz.
A czukros (jegeczes)
gyümölcsök.
Paradicsom üvegben.
Ünnepi ebédek.
Az asztal terités.
Nagy ebéd. (Télen.)
Nagy vacsora. (Télen.)
Nagy ebéd. (Tavasszal.)
Nagy vacsora. (Tavasszal.)
Nagy ebéd. (Nyáron.)
Nagy vacsora. (Nyáron.)
Nagy ebéd. (Ősszel.)
Nagy vacsora. (Ősszel )