Főoldal

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
Tagsággal kapcsolatos információk
Jelentkezési lap letöltése

TAGJAINK
Egyéni tagok
Testületi tagok
Vezetőség

HÍREK, PROGRAMOK
Munkaterv
Hírek
Programok

ARCHÍVUM
Beszámolók
Rendezvények
Munkatervek

Fotótár

Hasznos linkek

Köszönjök Adója 1%-át!

Az oldalt készítette:
Szilágyi Benjámin

Fejléc fotó:
Scheffer János


Kedves Látogató!

Szeretettel üdvözlöm a Magyar Könyvtárosok Egyesülete
Borsod Megyei Szervezetének honlapján!Tagságunk a megye községi, városi és felsőoktatási könyvtáraiban dolgozó szakemberekből áll. Létszámunk 2010-ben 58 egyéni és 6 testületi tag. Az intézményi és magánszemélyi tagjaink jó csapatot alkotnak, létszámunk folyamatosan gyarapodik. A szervezet összetartó ereje erős. A tevékenységünk iránt érdeklődő kollégák mellett nyitottak és befogadóak vagyunk mindazok felé, akiket érdekel a könyvtár, a könyvtárosi hivatás. Szívesen látjuk és várjuk őket körünkben.

Szervezetünk jogelődje az 1960-as évek közepén életre hívott Magyar Könyvtárosok Egyesületének Miskolci Csoportja volt. Ebből formálódott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezet a 70-es évek elején, mely 1994-ben a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod megyei Szervezete és Zempléni Könyvtárosok Szervezete néven vált ketté. Fennállásunk óta három vándorgyűlést, számtalan szakmai programot, több országos és regionális tanácskozást szerveztünk. Rendszeresen részt veszünk az országos szakmai fórumokon.

Folyamatosan támogatjuk és segítjük egymás munkáját. Nagy hangsúlyt fektetünk a személyes kontaktusok építésére, találkozók szervezésére. A hazai szakmai kapcsolatok mellett nagyon fontos feladatunknak tartjuk a határon túli könyvtárak, szakemberek munkájának figyelemmel kísérését és segítését. Az elmúlt években számos emlékezetes tanulmányutat szerveztünk Erdélybe, Kárpátaljára és a Felvidékre.


Köszönöm megtisztelő figyelmét és látogatását oldalunkon.

Gulyás Lászlóné
elnök

Rólunk írták:

Zahuczky László: A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Borsod Megyei Szervezetének története 1962-2012

Megközelítés:

Miskolc, Görgey Artúr utca 11. nagyobb térképen való megjelenítése